Kryptovaluutat 2024

Kryptovaluutat 2024

Kryptovaluutat ovat vaihtoehto perinteisille valuutoille. Ne ovat digitaalista valuuttaa ja toimivat maksuvälineenä monissa erilaisissa yhteyksissä, kuten verkkokaupoissa, pelisivustoilla tai muualla.

Kryptoista Bitcoin on varmasti se kaikkein tunnetuin. On kiistelty siitä, onko Bitcoin ollut maailman ensimmäinen kryptovaluutta. Bitcoinin keksimisen jälkeen markkinoille on tullut monia muita kryptoja, joita käytetään yhtä ahkerasti. Niinpä nykypäivänä onkin hyvä kohdistaa katse muihinkin kryptoihin.

Kryptoista on nykyään saatavilla todella paljon tietoa. Asiasta kiinnostuneet löytävät aiheesta loputtomasti materiaalia ja aiheeseen on mahdollista tutustua pintapuolisesti tai uppoutua syvemmin, sillä tietoa kyllä riittää.

Miten ihmiset käyttävät kryptovaluuttaa vuonna 2024? Mitkä ovat tällä hetkellä suosituimmat kryptot? Tällä sivulla mietimme näitä asioita sekä eri tapoja olla tekemissä kryptovaluuttojen kanssa. Vuosi 2024 on monelle varmasti se vuosi, jolloin lähdetään tutustumaan kryptoihin esimerkiksi sijoitusmielessä.

Suosituimmat kryptovaluutat

Bitcoin (BTC) on kaikkein tunnetuin ja pitkäikäisin kryptovaluutta. Se tulee monille mieleen ensimmäisenä mainittaessa kryptot. Alkuvuodesta 2024 Bitcoinin tilanne näyttää siltä, että kurssi on nousussa, mutta kuten tiedetään, mitä tahansa voi tapahtua.

Ethereum (ETH) kuuluu suosituimpien kryptojen joukkoon. Sille povataan arvonnousua ja moni näkee siinä mahdollisuuden myös tulevaisuudessa. Se on maailman toiseksi suurin krypto, jos katsotaan sen markkina-arvoa.

Litecoin (LTC) kuuluu tunnetuimpien kryptovaluuttojen joukkoon. Kyseinen valuutta on alunperin lähtöisin Bitcoinista. Litecoin on kuitenkin Bitcoinia reilusti halvempi valuutta.

Dogecoin (DOGE) on vuonna 2013 perustettu kryptovaluutta. Sen suosio on kasvanut sen perustamisesta lähtien ja tavoitteena on ollut saada Bitcoinia suurempi kohdeyleisö. Maailmassa mm. Elon Musk kannattaa julkisesti Dogecoinia ja esimerkiksi Tesla Shopista on pystynyt ostamaan tuotteita kyseisellä valuutalla.

Kryptoihin sijoittaminen

Kryptoja ei osteta nykyään pelkästään siinä mielessä, että niillä aiottaisiin maksaa, vaan moni ostaa niitä sijoitusmielessä. Moni kokee kryptoihin sijoittamisen olevan heille sopiva ja pitkällä aikavälillä tuottava sijoitusmuoto. Jos kryptoihin lähdetään sijoittamaan, voi luvassa olla jännittäviäkin hetkiä. Varsinkin, jos valitaan sellainen valuutta, jonka arvo vaihtelee suuresti.

Kryptoihin sijoittamisessa ei voi täysin luottaa siihen, että tuottoa tulisi varmasti. Asiaan vähääkään perehtynyt tietää, että kurssit vaihtelevat ja voivat käydä paljonkin miinuksen puolella. Toisaalta tietyn kryptovaluutan kurssi voi nousta hyvinkin korkealle. Moni onkin onnnistunut saamaan kryptoista suuriakin tuottoja. Jos kryptoihin aikoo sijoittaa, on hyvä ymmärtää, miten ne toimivat, mitkä kaikki asiat vaikuttavat niiden arvoon ja millä keinoilla niiden kursseja ja mahdollisia kurssimuutoksia kannattaa seurata.

Tuleeko kryptoilla maksaminen mahdolliseksi julkisissa paikoissa?

Kryptovaluutoilla maksaminen julkisissa paikoissa, kuten ruokakaupoissa tai ravintoloissa, ei ole Suomessa kovin yleistä. Kryptoilla on kuitenkin mahdollista maksaa joissain paikoissa. Moni miettii, tulevatko kryptot missään vaiheessa osaksi perusarkea niin, että niillä voisi maksaa kätevästi esimerkiksi ruoka- tai vaateostokset.

Näillä näkymin tämä ei ole kovinkaan todennäköistä, sillä suurempaa suunnittelua asian suhteen ei ole ainakaan tuotu julkisesti esille. Ulkomailla kuitenkin on alueita, joissa kryptoilla voi maksaa hyvin laajastikin.

Monet nettilompakot ovat kuitenkin aktivoituneet kryptojen suhteen. Esimerkiksi Skrill ja AstroPay ovat esimerkkejä nettilompakoista, joiden kautta on mahdollista ostaa kryptoja.

Nykyään hyvin monet pelikasinot hyväksyvät kryptoja. Toisilla sivustoilla niitä hyväksytään tavanomaisten valuuttojen ohella, kun taas toisilla keskitytään ainoastaan kryptovaluuttoihin.

Mikä kryptovaluutta kannattaa valita vuonna 2024?

On tietysti vaikea ennustaa, mikä on paras mahdollinen kryptovaluutta vuonna 2024. Tänä vuonna kuitenkin Ethereum vaikuttaa tällä hetkellä yhdestä lupaavimmista kryptoista. Ethereum on valuutta, jolla on korkea markkina-arvo ja joka on suosittu insitutionaalisten sijoittajien kesken. Ethereum on vakiinnuttanut paikkansa luotettavien kryptojen joukossa. Valuutta on ollut olemassa useita vuosia ja lisäksi sen suosio nousee koko ajan.

Solana on kryptovaluutta, josta puhutaan tällä hetkellä. Se on yksi potentiaalisista vaihtoehdoista, joista saattaa hyvinkin tulla vuoden parhaita kryptoja. Solanan kurssi on aiemminkin noussut hurjasti. Historiassa on nähty jopa 200 prosentin nousukiitoja.

Tässä mainitsimme vain pari esimerkkiä. On hyvä seurata maailmantaloutta sekä eri kryptojen kursseja. Koskaan ei voi tietää etukäteen, nouseeko jokin pienempi krypto suosioon, joten tällaisten tilanteiden suhteen on hyvä pitää silmät auki. Hyvänä esimerkkinä aiemmin mainitsemamme Musk on saanut Dogecoinin kurssit nousemaan hyvinkin jyrkästi pelkillä Twitter-päivityksillä. On hyvä olla ajan hermolla kryptoihin liittyvistä uutisista.

Jaa:

Artikkelit

Tienaa rahaa netissä

Tienaa rahaa netissä 2024

Internet tarjoaa nykyään runsaasti erilaisia mahdollisuuksia tienata rahaa. Voidaan puhua pienistä lisätuloista tai jopa elannon tekemisestä netin kautta. Se, kuinka paljon netin avulla tienaa, riippuu

Velat

Mikä velka kannattaa maksaa ensin?

Kun velkaa on useita eri lähteistä, saattaa herätä kysymys siitä, mikä niistä olisi järkevintä maksaa pois ensimmäisenä. Tämän päätöksen tekeminen voi vaikuttaa talouden hallintaan, säästöihin

säästä rahaa

Yksinkertaisia tapoja säästää rahaa

Rahan säästäminen voi tuntua haastavalta tehtävältä, mutta pienillä, säännöllisillä toimenpiteillä on mahdollista kerätä merkittäviä summia ajan myötä. Tässä artikkelissa käymme läpi joukon yksinkertaisia tapoja, joilla

Lähetä meille viesti