Miten tienaat rahaa puhelimella?

Nainen puhelimessa

Oletko koskaan laskenut, kuinka paljon oikeasti vietät aikaa puhelimellasi? Vastaus saattaa hirvittää, sillä on tavallista, että puhelimen kanssa vietetty aika on useita tunteja. Jos jokainen minuutti lasketaan yhteen, voi summa olla jopa 5–8 tuntia päivässä.

Mitäpä, jos voisit samalla tienata rahaa? Harva meistä on niin onnellisessa asemassa, ettei lisäeuroille olisi käyttöä omassa taloudessa. Alla kerron 7 parasta tapaa tienata rahaa puhelimella.

Maksetut kyselyt

Todella monet täyttävät maksettuja kyselyitä esimerkiksi työmatkabussissa tai hiekkalaatikon reunalla. Idea on simppeli: vastaa kulutuskäyttäytymistäsi, musiikkimakuasi tai vaikka poliittisia näkemyksiäsi koskeviin kysymyksiin ja saa rahaa. 

Yhdellä mielipidekyselyllä voi tienata 0,20–5 euroa. Jos kysely on kovin lyhyt, saat ehkä vain 0,20 €, mistä joudut maksamaan verot. Rahat siirretään sinulle usein PayPal-palvelun kautta, mikä ottanee osansa välistä. 

Mikään rahasampo ei siis ole kyseessä, mutta jos rekisteröityy useille mielipidetutkimussivustoille ja täyttää jokaisen eteen tulevan kyselyn, voi saada jopa parisataa euroa ylimääräistä rahaa. Löydä täältä parhaat maksetut kyselyt

Ala puhelinmyyjäksi

Jos et pode luurikammoa, hakeudu puhelinmyyjäksi. Sitten sinun tarvitsee enää soitella ihmisille (arkisin kello 8 ja 21 välissä), jutella mukavia ja toivoa, että joku tilaa myymäsi lehden, hammasharjan, vitamiinin tai esimerkiksi bambusukkaparin. Voit ehkä tehdä töitä kotoa tai vaikka ulkomailta käsin. 

Puhelinmyyjiä inhotaan melko paljon, joten mitään mukavaa hommaa esimerkiksi lehtien myyminen ei ole. Jos olet sinnikäs ja myyntihenkinen, voit yltää jopa yli 2000 euron kuukausituloihin, sillä käytössä on useimmiten provisiopalkka. Sen ohella saatat saada pientä tuntipalkkaa.

Verkostomarkkinoi ja tienaa somettamalla

Tupperware-astiat ovat ehkä tunnetuin esimerkki verkostomarkkinoiduista tuotteista. Jos sinulla on laaja tuttavapiiri, voit sinäkin alkaa myydä astioita, vaatteita tai vaikka ravintolisiä verkostoillesi. Voit kaupata tuotteita vaikkapa sosiaalisessa mediassa.

Voit tienata somessa myös markkinoimalla muiden myymiä tuotteita. Liity johonkin affiliate-verkostoon, lisää postauksiisi mainoslinkkejä ja saa rahaa aina, kun joku ostaa suosittelemasi palvelun. Tietyissä tapauksissa voit saada rahaa vain siitä hyvästä, että joku klikkaa linkkiä, tilaa uutiskirjeen tai lataa tarjoamasi puhelinsovelluksen. Affiliate-tulotkin ovat veronalaisia, mutta jos olet hyvä myymään ja sinulla on paljon seuraajia, voit yltää vaikka 10 000 euron kuukausituloihin. 

Lataa puhelinsovellus, minkä avulla voit tienata

On mahdollista ladata puhelinsovelluksia, joiden avulla voi tienata korkeintaan joitain euroja kuussa. Näin voit vaikka lainata kännykkäsi näyttöä mainoksille saaden siitä rahaa. Mainoksia näytetään silloin, kun et käytä puhelintasi, mutta se on todennäköisesti jossain lähelläsi (kuten se saattaa olla 24/7; jotkut ottavat älypuhelimensa myös jouluillallispöytään). 

Kehittele uusi sovellus

Jos käytät puhelinta paljon, sinulla on todennäköisesti käytössäsi useita sovelluksia, kuten deitti-, kuntoilu-, ajanhallinta- ja äänikirjasovelluksia. Koska olet käyttänyt paljon erilaisia sovelluksia, tiedät, mikä sovelluksissa on hyvää ja mikä taas huonoa. Kehittele oma puhelinsovellus, niin voit saada passiivisia tuloja vaikka vuosien ajan! Voit keksiä ihan uudenlaisia sovelluksia tai kehittää jo olemassa olevista paremmat versiot. 

Chattaile

Jos etsit työtä, mitä voi tehdä iltaisin, öisin ja viikonloppuisin, etsi chat-operaattorin työpaikkoja. Usein kyse on eroottisten viestien lähettelemisestä, mutta voit löytää sellaisenkin chat-palvelun, missä keskustellaan ihan tavallisista asioista. Palkkio on usein viestiperusteinen, eli yhden viestin lähettämisestä maksetaan sinulle tietty summa (kuten 0,20 €). 

Ala copywriteriksi

Copywriter

Copywriterin ei välttämättä tarvitse osata kirjoittaa erityisen sujuvaa tekstiä. Tällainen ominaisuus on tarpeen, jos hakee copywriterin työpaikkaa jostain mainostoimistosta aikomuksenaan tienata noin kolme tonnia kuussa. Jos etsit mahdollisuuksia tienata rahaa puhelimen avulla, riittää, että osaat kirjoittaa jonkinlaista tekstiä jollain kielellä. Suomen ohella voit kirjoittaa myös ruotsiksi tai vaikka saksaksi.

Netistä löytyy monia sivustoja, jotka rekrytoivat freelancer-kirjoittajia. Sanakohtainen palkkio on noin yhden sentin. Jos kirjoitat kännykkäsi näytölle 500 sanaa tunnissa, voit tienata 5 € (miinus verot ja rahan siirtämisestä mahdollisesti syntyvät kulut).

Voit kirjoittaa älypuhelimellasi, koska osa alustoista on suunniteltu juuri tätä ajatellen. Halutessasi voit yhdistää puhelimeesi näppäimistön. Markkinoilla on todella pieniä ja ohuita näppäimistöjä, joista osan voi rullata niin, että se mahtuu käsilaukussa tai repussa pieneenkin tilaan.

Jaa:

Artikkelit

Kryptovaluutat 2024

Kryptovaluutat 2024

Kryptovaluutat ovat vaihtoehto perinteisille valuutoille. Ne ovat digitaalista valuuttaa ja toimivat maksuvälineenä monissa erilaisissa yhteyksissä, kuten verkkokaupoissa, pelisivustoilla tai muualla. Kryptoista Bitcoin on varmasti se

Tienaa rahaa netissä

Tienaa rahaa netissä 2024

Internet tarjoaa nykyään runsaasti erilaisia mahdollisuuksia tienata rahaa. Voidaan puhua pienistä lisätuloista tai jopa elannon tekemisestä netin kautta. Se, kuinka paljon netin avulla tienaa, riippuu

Velat

Mikä velka kannattaa maksaa ensin?

Kun velkaa on useita eri lähteistä, saattaa herätä kysymys siitä, mikä niistä olisi järkevintä maksaa pois ensimmäisenä. Tämän päätöksen tekeminen voi vaikuttaa talouden hallintaan, säästöihin

Lähetä meille viesti